Pontus Herin

Pontus Herin

Pontus Herin har 20 års erfarenhet som analytiker samt samhälls- och ekonomijournalist. Han har analyserat branscher, företag och samhällsekonomin i stort för bland annat Affärsvärlden, Veckans Affärer, Dagens Industri och SVT. Idag arbetar Pontus Herin som programledare, intervjuare och reporter inom rörlig bild. Han är fast knuten till den internetbaserade ekonomi-TV kanalen EFN och driver även forskningssajten Fjärde Uppgiften där forskare inom vitt skilda områden intervjuas.

Han har också erfarenhet från finansbranschen. År 2000 var han en av grundarna till analysföretaget Redeye där han arbetade som analytiker och vd i fem år.

Vidare är Pontus Herin en flitigt anlitad och uppskattad moderator i debatter och konferenser. Ämnena kan röra allt från näringsliv och specifika branscher till politik. För Financial Meetings Öresund har han flera gånger lett diskussionerna på de återkommande frukostmötena.

År 2008 publicerades hans bok ”I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra” som handlar om segregationen i svenska förorter. Boken har sålt i cirka 30 000 exemplar. De svenska integrationsutmaningarna skriver Pontus Herin idag om på hans blogg.

Bland sidouppdrag kan nämnas att han i nio år suttit den jury som utser årets bästa årsredovisning bland svenska börsnoterade bolag. Arrangör av tävlingen är bland annat Nasdaq.