Danske Bank gör storbanksgruppen i Financial Meetings Øresund komplett

2016-12-06
44 Nyhet
Danske Bank i Sverige blir ny supporter i Financial Meetings Øresund. Supporterskapet innebär att samtliga stora affärsbanker i Sverige och Öresundsregionen nu stödjer regionens ledande finansmötesplats som ägs och förvaltas av Thomasson Group.

Danske Bank i Sverige sluter därmed upp tillsammans med SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Sparbanken Skåne, DNB och Ålandsbanken.Även finansmannen Sven Hagströmer och Sedermera Fondkommission stödjer Öresundsregionens ledande finansmötesplats som nu omfattar totalt tio aktörer i samarbetsnivån ”Supporter”.

Efter millennieskiftet har Danske Bank växt kraftigt på den svenska marknaden och är nu den femte största banken i Sverige efter landets fyra storbanker och den andra största banken i Norden.

- För oss som är en Nordisk universalbank med benen på båda sidorna av Öresund känns det naturligt och viktigt att stödja en finansiell plattform som Financial Meetings Øresund. Vårt mål är att bli dubbelt så stora i Sverige till år 2020 och vårt supporterskap är en del av expansionsstrategin, säger Martin Larsson, chef Danske Bank Finanscenter Malmö,

Financial Meetings Øresunds partners Deloitte, Wihlborgs, Mannheimer Swartling, Nasdaq, Pieplows Restauranger, Clarion Hotel & Congress Malmö Live samt ägaren och förvaltaren Thomasson Group hälsar Danske Bank i Sverige varmt välkomna som supporters.

- Vi är mycket nöjda med att samtliga stora affärsbanker med verksamhet i Sverige och Öresundsregionen nu stödjer Financial Meetings Øresund. Det är ett styrkebesked för såväl mötesplatsen som Öresundsregionen. Vi hälsar Danske Bank i Sverige varmt välkomna och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Monica Thomasson, VD för Thomasson Group samt initiativtagare och arrangör för Financial Meetings Øresund.