Premiär för Nasdaq First North-notering för allra första gången i Malmö

2017-12-11
48 20171211financialmeetings 075
Dagens notering på Nasdaq First North av Lundabaserade bolaget Acconeer skedde under Financial Meetings Øresunds kapitalmarknadsfrukost i Malmö.

Det är första gången som ett bolag har sin officiella noteringsceremoni utanför Stockholmsbörsens huvudkontor och Thomasson Group har drivit, marknadsfört och ansvarat för hela noteringsceremonin på plats.

Monica Thomasson, vd på Thomasson Group som står bakom evenemanget, tror att dagens börsnotering har stor betydelse för regionen.

– Det är en mycket stark symbol för att vi bygger en stark finansmarknad i södra Sverige och även i Öresundsregionen, säger hon till News Øresund.

Tror du att det kommer att göras fler noteringar på plats i den här regionen?

– Ja, det tror jag. Nu går vi ut med informationen brett. Det är viktigt att vi får ut budskapet att detta är möjligt överhuvudtaget, säger Monica Thomasson och fortsätter:

– Det blir ett större evenemang och ceremoni här än om man noterar sig i Stockholm. Där kan flera bolag noteras samma morgon med 25–30 personer som närvarar per bolag. Här har vi haft 150 personer i publiken idag, det blir någon annat.